TIPS TO DRESSING – HOURGLASS BODY SHAPE

Mai bejegyzésünkben a homokóra alkatú lányok számára szeretnénk néhány tippet adni az előnyös öltözködéshez. Ennek a testalkatnak a jellemzői a széles csípő, kerekded mellek, keskeny derék és vékony lábak, a mellbőség és a csípő pedig hasonló méretű. A homokóra alkatú nők igazán szerencsések, szinte minden jól áll nekik, csak néhány apróbb dologra kell figyelniük, hogy a megjelenésük tökéletes legyen. 

FELSŐK / BLÚZOK

A felsőrészek közül érdemes a szűkebb fazonokat előnyben részesíteni. Ez persze nem jelenti, hogy lezserebb darabokat nem vehetsz fel, csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túlságosan bő és ezáltal alaktalan. A most különösen divatos crop-topokat is ajánljuk, hiszen a lényeg, hogy kiemeld a keskeny derekad. A nyak szabása akkor a legjobb, ha lefelé tereli a tekintetet, így jó lehet például egy mély V-kivágású felső, de a pánt nélküli és a félvállas megoldásokat is érdemes kipróbálni. A bővebb szabás mellett kerülni kell még a mellnél túlságosan díszített, fodrokkal ellátott darabokat.  

SZOKNYÁK

A homokóra alkattal rendelkező lányok számára az egyik legjobb választás lehet a szoknya. Az abszolút első helyen a magasított derekú ceruzaszoknyák állnak. A magasított derék hosszabbítja a lábakat, miközben a keskeny derekadra is felhívja a figyelmet. Olyat válassz, amelynek a hossza vagy épp térd fölé vagy épp térd alá ér. A szoknyák között egyébként nehéz mellényúlni, akár egy A vonalút, vagy a rövidebb fazonokat is érdemes lehet kipróbálnod.

NADRÁGOK

A nadrágok kiválasztásakor már kicsit jobban oda kell figyelni. Aki szereti, annak mindenképp ajánljuk a magasított derekú darabokat. A manapság oly népszerű skinny szabással vigyázni kell, mert rövidítheti a lábakat, de ha mindenképp szeretnéd felvenni, akkor érdemes magassarkúval, mert abban hosszabbnak tűnnek a lábaid. Fontos még, hogy kerüld a csípőnadrágot, ami csak még inkább erősítené a csípődet.

 

RUHÁK

A ruháknál a szoknyákéhoz hasonló szabályokat érdemes betartani. Itt is előnyösek lehetnek a szűkebb fazonok és a térd alá vagy felé érő hossz.  Fazonok közül a csavart wrap megoldást javasoljuk, vagy a derékban húzott darabokat, amelyek nem rejtik el a keskeny derekat. 

 

CIPŐK
 

Homokóra alkatodhoz a legjobb választást a magassarkú cipők jelentik. A lapos talpú cipők és a szélesebb csípőd együtt azt a hatást keltik, mintha rövidebbek lennének a lábaid. A magassarkú segít javítani ezen az összképen, ami fokozottabban jelentkezik, ha például szűk fazonú nadrágot veszel fel. 

 

+1 TIPP – ÖVVEL JOBBAN MUTAT!

A homokóra alkat esetében a legfontosabb, hogy hangsúlyozd a keskeny derekadat. Bármit is viselj, próbáld meg egy szép övvel kiegészíteni, ez nemcsak a testarányokra van jó hatással, hanem izgalmasabbá is teszi az összeállítást. Arra figyelj, hogy ne legyen túl vastag az öv, mert az könnyen eltűntetheti a keskeny derekadat, amit éppen meg szeretnénk mutatni.

for bien.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.