TIPS TO DRESSING – GOBLET BODY SHAPE

Mai bejegyzésünk a kehely testalkatú lányoknak szól. Ennek a testalkatnak a jellegzetességei az átlagnál szélesebb váll, nagyobb mell, keskeny csípő, és vékony lábak. Ahhoz, hogy harmonikus legyen a megjelenésed, a következő apróságokra kell odafigyelned. 

 

FELSŐK

A tested arányainak javítása érdekében elsősorban arra kell törekedni, hogy a válladat keskenyebbnek láttasd. Erre alkalmasak lehetnek a finom, nőies szabású felsők, blúzok. Mindig olyan felsőt válassz, ami váll környékén egyszerű, nem buggyos, és nem díszített. Kerüld a csónak nyakat és a széles gallért vagy hajtókát. El kell kerülni, hogy a tekintetet a vállra irányítsd. Ha az átlagnál erősebb vagy mellben, akkor érdemes olyan felsőt választani, amivel visszafogottan megmutatod a dekoltázsodat. A felső lehet mélyen dekoltált V alakban, vagy kerek nyakú, mert az elvonja a vállakról a figyelmet, de ne legyen fent díszített, vagy zsebes. A legjobb szabás számodra szűk, de nem teljesen passzos vagy tapadós, a hossz pedig épp a csípőd felé kell, hogy érjen. Ne viselj túl széles övet, mert az előnytelen lenne számodra. A színekkel is lehet varázsolni, ha sötétebb felsőt és világosabb alsót viselsz egyszerre, az optikailag javít az arányokon. 

 

RUHÁK / SZOKNYÁK

A nyár közeledtével egyre többen választjuk a kényelmes ruhákat. A kehely alkatú hölgyek számára a ruhák esetében is érdemes a felsőknél felsorolt alapelveket betartani, tehát el kell terelni a vállról a figyelmet, és ha lehet, akkor inkább a nyakra, vagy a törzs középpontja felé terelni a tekintetet. Ehhez jó lehet egy mélyen dekoltált ruha, vagy egy szép ingruha, amelyet egy-egy vékonyabb derékövvel lehet még sikkesebbé tenni. A csónak nyakat, a váll nélküli megoldásokat és a túl széles övet itt is érdemes elkerülni, de ugyanez igaz a tunikákra vagy az A-vonalú ruhákra is. A kiválasztott ruha legyen fent kevésbé díszített, lent pedig lehet lazább, könnyed, ami segíthet a felsőtest szélességét ellensúlyozni.
Mivel a lábaid vékonyak és hosszúak, bátran válassz szoknyákat. Az egyetlen szabály, amit szem előtt kell tartanod, hogy kerüld a túl nagy volumenű szoknyákat, de ha a csípőd az átlagnál keskenyebb, akkor a rakott szoknyák is jók lehetnek. A zsebbel díszített szoknyák is jól állhatnak, és itt is érdemes vékony derékövet használnod. 

 
NADRÁGOK

A kehely alkathoz a legjobb választás a nadrágok és farmerek közül egyaránt a szűk fazon. A buggyos és boyfriend megoldások kevésbé előnyösek, azokat inkább hagyd a polcon. A díszített zsebek jó szolgálatot tesznek, mert optikailag növelik a fenekedet, és így javítanak a tested arányain. Érdemes magassarkúval viselned a szűk szabású nadrágokat, ez is sokat nyújt az alakodon. 

 

DZSEKIK / BLÉZEREK

A melegebb idő ellenére nyáron is gyakran előfordul, hogy magunkkal viszünk egy-egy dzsekit, zakót, vagy kardigánt a hűvösebb esti programokra. Ilyen esetben nagyon jó választás lehet a széles vállakhoz egy hosszabb kardigán, hiszen ez tompítja a vállak szélességét. Ha dzsekiben szeretnél menni, akkor válassz olyat, aminek nőies, kevésbé díszített válla van. Vannak olyan fazonok, amelyeknek eltérő színű az ujja, azokat is érdemes lehet kipróbálni, optikailag csökkenthetik a vállad méretét. A dzseki ujja legyen szűk, ne legyen mellnél, vállnál díszített, ne legyen zseb, csatok, túl nagy gallér vagy hajtóka rajta. Dzsekiből is vannak V nyakúak, ha teheted, azok közül válassz. TIPP! Viselj a dzseki alá eltérő színű, világosabb blúzt, ezzel a törzs közepe felé vonzod a tekinteteket. 

for bien.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.