TIPS TO DRESSING – APPLE BODY SHAPE

Sziasztok!
Mai cikkünkben az alma alkatú, valamint a teltkarcsú hölgyeknek szeretnénk hasznos öltözködési tanácsokat adni. Az alma alkatot kerekded idomok, rövidebb végtagok és teltebb alak jellemzi. Az alma alkatú nők rendszerint rendelkeznek továbbá egy – két plusz kilóval is, elsősorban has tájékán, úgyhogy ma szeretnénk megmutatni, milyen öltözködési praktikákkal tudjátok elrejteni ezeket a kevésbé előnyös részeket, s hogyan hozhatjátok ki magatokból a maximumot néhány apró trükk segítségével. Szerencsére ma már sokkal könnyebb dolgunk van, egyre több divatmárka dob ugyanis piacra plus size kollekciót, melyek az aktuális trendeket kombinálják a teltebb alkathoz legelőnyösebb fazonokkal.


Ha kerekded alkattal rendelkezel, öltözködésedben arra kell különösen figyelned, hogy olyan ruhákat válassz, amelyek optikailag nyújtanak. A derékban húzott ruhák és felsők, valamint az öves megoldások kifejezetten előnyösek számodra. Jobb kerülni ugyanakor az oversize, vagy éppen túl szűk ruhákat, és azokat, amelyeknek nagyon vékony az anyaga. A következőkben részletesen megvizsgáljuk, pontosan milyen felsőket, ruhákat, szoknyákat, nadrágokat és kiegészítőket ajánljunk. Ne aggódjatok, egyáltalán nem szeretnénk talpig sötét árnyalatokba burkolni Titeket, színes és mintás darabokat is hoztunk bőven – tartsatok velünk és megmutatjuk, hogyan tudjátok előnyösen viselni őket. Reméljük, szeretni fogjátok bejegyzésünket.


KABÁTOK

Ha kabátot szeretnél, mindenképpen az egyenes szabású vagy enyhén A-vonalú darabokat ajánljuk. Kifejezetten előnyös, ha a kabátodat öv díszíti, mert ez a derekadra irányítja a figyelmet, így a nőies vonalaidat hangsúlyozza. A rövid biker vagy pufi dzsekik helyett inkább a hosszabb fazonú kabátokat részesítsd előnyben, mely lehetőség szerint maximum a térdedig érjen.

 
 
RUHÁK

Ajánljuk az úgynevezett “átlapolós”, lefelé bővülő darabokat. Külön szuper, ha megkötős ruhát választasz vagy viselsz egy keskeny övet, alma alkatnál lényeges ugyanis, hogy a derékvonal legyen igazán hangsúlyos. Csodásan mutathat egy szűkebb, egyenes szabású ruha is, de vigyázz arra, hogy jó tartású anyagot válassz, amely követi a tested vonalát, de nem tapad, ezáltal lefarag a formákból. Ha mintákról van szó, inkább az apró mintákat részesíts előnyben a nagy alakzatokkal szemben. Színek tekintetében fontos tudni, hogy az egyszínű ruha nyújtja az alakot, a sötétebb árnyalatok pedig optikailag slankíthatnak.

 

FELSŐK

Bátran válassz V-nyakú felsőket, melyek gyönyörűen kiemelik a dekoltázsodat. Előnyösek lehetnek továbbá azok a kör- vagy csónaknyakú felsőrészek is, melyek csak enyhén simulnak a testre. Ha egy – egy felső túlzottan elállna, rögzítsd ezt is egy trendi, lehetőleg vékonyabb övvel, amely továbbra is a derekad tájékára tereli majd a figyelmet. Hosszukat nézve a legjobbak a csípőcsontig vagy derekadig érő felsők, ujjhossz tekintetében pedig érdemes háromnegyedes ujjú darabokat választani, mely optikailag nyújtja a kart. Az idei trendek közül kifejezetten ajánljuk az ún. laceup, azaz fűzős felsőket is, melyek különleges nyakmegoldása szintén vonzó dekoltázst eredményez.
A gombos felsők és kardigánok, puffos vállmegoldások, peplum és fodrok viszont kifejezetten előnytelenek lehetnek, érdemes elkerülnöd ezeket a megoldásokat.


SZOKNYÁK

Szoknyák közül a térd fölé érő, enyhén szűkülő ceruzaszoknyákat és az A-vonalú darabokat ajánljuk leginkább, hiszen ezek tökéletesen kiemelik nőies vonalaidat. 


NADRÁGOK

Próbáld ki az egyenes: nem is szűkülő, nem is bővülő szárú nadrágokat. Ezen kívül figyelj a nadrág színére és mintájára is: a világos színek erősítenek (mely egyébként igaz az övekre is, így ha szélesebb csípőd van érdemesebb sötét színű övet hordani). A színeken kívül a hangsúlyos minták és különböző díszítések is erősítenek, ezért jobb választás egy egyszerű, sötétebb árnyalatú nadrág, amin nincs koptatás, se nagy, feltűnő minták a farzsebeken.


 KIEGÉSZÍTŐK

 

A magas lányokhoz hasonlóan a teltebb, alma alkatú hölgyeknek is jó szívvel ajánljuk a különleges, élénk színű kiegészítőket, hiszen ezek vonzzák a tekintetet és megfűszerezik a legegyszerűbb összeállításokat is. Egy különleges táska, merész nyakék, de akár egy élénk színű cipő vagy különleges oversize gyűrű is jó választás lehet, ne félj tőle, sőt. Mi biztosak vagyunk benne, hogy sok bókot bezsebelsz majd egy-egy különleges darab után.

Reméljük, hogy mai stíluskalauzunk segített picit eligazodni az előnyös öltözködés útvesztőjében. Bízunk benne, hogy számos hasznos ötletet merítettetek, hamarosan pedig újabb szuper tippekkel és tanácsokkal érkezünk. Legyen csodás napotok ma is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.